Nieuws

Zoon van Simon Whitlock gooit schitterende no-look 180

Koen van Ekeren - 13 april 2024, 12:18

Simon Whitlock heeft zijn talent duidelijk overgegeven aan zijn zoon Simon, die deze maand debuteerde op de MODUS Super Series. Vol bravoure gooide de jonge Australiër daar vrijdag een no-look 180.

Simon Whitlock gooit no-look 180

Al in de tweede beurt van de wedstrijd liet de darter zien niet vies te zijn van een beetje show. Na twee keer triple 20 draaide Whitlock junior zijn hoofd opzij toen hij de derde pijl losliet, die vervolgens ook in de triple 20 vloog.

‘That’s my boy!’, reageert Simon Whitlock trots op de blinde 180 van zijn 21-jarige zoon. De jonge darter debuteerde deze maand bij de MODUS Super Series. Dit is een dartsevenement waar veelal profs aan deelnemen die niet (meer) in het bezit zijn van een Tour Card van de PDC.

De jonge Whitlock verloor uiteindelijk met 4-1 van Colin Asborne. In de MODUS Super Series staat Mason vierde in groep C (van de 7 spelers). Mason neemt ook deel aan de PDC Development Tour-evenementen. Op de Development Tour Order of Merit staat Mason op de 43e plaats.

Over bravoure gesproken: de 55-jarige Simon Whitlock kan er ook wat van. De Australiër gooide in 2022 bij de Dutch Darts Championship een waanzinnige 150-finish met drie keer bullseye.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *