Nieuws

Niels Zonneveld na knotsgekke laatste leg door op WK Darts 2024

Koen van Ekeren - 17 december 2023, 22:16

Goed was het niet, maar Niels Zonneveld heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen op het WK Darts. Op Ally Pally was de Nederlander met 3-1 te sterk voor de routinier Darren Webster.

Niels Zonneveld – Darren Webster

De 55-jarige Darren Webster heeft een meer dan respectabele carrière gehad, met onder meer een kwartfinale op het PDC World Championship van 2007 en 2018. De laatste jaren is hij echter flink afgegleden, waardoor Zonneveld – nummer 83 op de wereldranking – werd beschouwd als favoriet.

Voor Niels Zonneveld begon het duel uitstekend, door Webster direct te breken. Webster kreeg vervolgens een kansje om via 118 terug te slaan, maar miste en zag Zonneveld te break verzilveren. Ook de derde leg van de eerste set was een prooi voor Zonneveld, die alle drie legs in zeventien pijlen binnenhengelde.

In de tweede set pakte Zonneveld – zonder daarbij overtuigend te spelen (zijn gemiddelde lag iets boven de 80) de eerste twee legs. Daarna begonnen de triples voor Webster te vallen, die twee legs op rij met een 14-darter won. In de beslissende vijfde leg kwam Zonneveld op tijd weer op stoom, waardoor hij ook de tweede set naar zich toe trok.

Na de tweede pauze ging het niveau bij Zonneveld verder naar beneden. In 24 (!) pijlen ging de eerste leg naar de Engelsman, die vervolgens overtuigend snelde naar een 2-0 voorsprong. Zonneveld knokte zich nog terug naar een 2-2, maar in de vijfde leg kwam Webster in ‘zijn’ set niet in de problemen: 2-1.

De vierde set mondde uit in in een beslissende vijfde leg. Zonneveld kreeg kans op kans om de wedstrijd te beslissen, en de vloekende en tierende Webster liet het meermaals liggen om het 2-2 in sets te maken. Bij de tiende (!) matchdart was het wel raak, waardoor Zonneveld in de tweede ronde staat. Hij speelt dan tegen Ross Smith.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *