Nieuws

Hoeveel sets moet je nu winnen op het WK Darts?

Koen van Ekeren - 1 januari 2024, 11:38

Het WK Darts is op weg naar een enorm spannende climax in Ally Pally. In deze fase duren de wedstrijden langer, want spelers hebben meer sets nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Hoeveel sets zijn er op het PDC WK?

Naarmate het toernooi vordert, neemt het aantal te winnen sets toe. In de eerste en tweede ronde was het format een best of 5 sets. Dit betekent dat een wedstrijd maximaal vijf sets kan duren en je bij drie sets verzekerd bent voor een plek in de volgende ronde.

In de derde ronde en de achtste finales duurde een wedstrijd maximaal zeven sets: je had dan vier sets nodig om te winnen. In de kwartfinale, halve finale en finale is het format langer. Dit is per ronde hoeveel sets je moet winnen:

RondeAantal te winnen sets
Eerste ronde3
Tweede ronde3
Derde ronde4
Vierde ronde4
Kwartfinale5
Halve finale6
Finale7

Wanneer win je een set?

Een set bestaat uit maximaal vijf legs, waarbij een speler drie legs nodig heeft om de set binnen te halen. Er is overigens een uitzondering als de wedstrijd naar een beslissende set gaat. In dat geval moet de laatste set met twee legs verschil worden gewonnen, totdat de setstand 5-5 wordt. Bij deze stand wordt een laatste en beslissende leg gespeeld. Op dit WK kwam dit voor bij de thriller tussen Luke Humphries en Joe Cullen.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *