Nieuws

Van Gerwen pakt Littler nu wél en wint Dutch Darts Masters 2024

Koen van Ekeren - 27 januari 2024, 23:44

Michael van Gerwen heeft zijn eerste PDC-titel van 2024 te pakken. In de Maaspoort in Den Bosch – op steenworp van zijn woning – won de Nederlander de Dutch Darts Masters 2024, door tienersensatie Luke Littler in de finale te verslaan.

Michael van Gerwen wint Dutch Darts Masters 2024

Op weg naar de finale versloeg Van Gerwen landgenoten Vincent van der Voort (6-1), Raymond van Barneveld (6-5) en Gian van Veen (7-4). In de finale kreeg hij opnieuw te maken met Luke Littler, die van Gerwen vorige maand in de finale van de Bahrain Darts Masters versloeg.

Littler was ook dit toernooi weer ontketend en in de finale tegen de thuisfavoriet had de jonge Engelsman vooral scorend het betere van het spel, maar Littler miste een paar cruciale dubbels. Bij een stand van 6-6 miste Littler bijvoorbeeld twee keer dubbel 8 om in de voorlaatste leg te breaken. Van Gerwen mikte wél raak en stelde de overwinning vervolgens veilig met een 12-darter.

‘Luke zette me onder zoveel druk’, reageerde Van Gerwen na afloop. The Nuke kwam tot een indrukwekkend gemiddelde van 106,71 per drie pijlen, tegenover 100,59 bij Van Gerwen. ‘Zijn scorend vermogen is ongelooflijk, dus je moet blijven vechten. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan.’

Emotioneel

Met de overwinning pakt Van Gerwen de trofee die vernoemd is naar Toon Greebe, die in oktober op 35-jarige leeftijd overleed. Het winnen van de titel raakte hem daardoor extra. ‘Deze trofee betekent veel voor mij’, vervolgde Van Gerwen. ‘Toon en ik hadden een geweldige tijd toen we jeugddarts speelden, dus deze trofee voor het thuispubliek optillen voelt geweldig.’

Met de overwinning op de Dutch Darts Masters – onderdeel van de World Series – schrijft Van Gerwen 20.000 Britse pond bij. Aanstaande donderdag komt de Nederlander weer in actie, tijdens de Premier League Darts.

Foto: Kelly Deckers/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *