Nieuws

Speelschema WK Darts dag 3: met Josh Rock en Dimitri Van den Bergh

Koen van Ekeren - 17 december 2022, 09:42

Op deze zaterdag worden acht WK-wedstrijden afgewerkt in het Alexandra Palace in Londen. De middagsessie begint vanwege het WK Voetbal extra vroeg: om 12:00 uur. In de avond komen PDC-sensatie Josh Rock en Dimitri Van den Bergh in actie.

Speelschema WK Darts 2023 dag 3

Dimitri Van den Bergh is de hoogst geplaatste speler van de dag en speelt de laatste partij van de avondsessie, rond middernacht. Hij neemt het dan op tegen Lourence Ilagan. De ervaren Filippijn won vrijdag knap van de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez. Met zijn scorend vermogen imponeerde Ilagan niet, maar dat deed hij wel met zijn dubbels, die in 59 procent van de gevallen raak waren.

Van Den Bergh kent geen al te gemakkelijk jaar. The Dreammaker stond begin vorig jaar nog vijfde op de wereldranglijst en is weggezakt tot plek vijftien. De Belg worstelt met zijn vorm en plaatste zich onlangs niet voor de prestigieuze Grand Slam of Darts. Maar mocht Van den Bergh iets van zijn oude vorm hervinden, dan heeft hij het in zich om iedereen te verslaan. Tegen Ilagan is Dancing Dimi in ieder geval de grote favoriet.

Ook dartsensatie Josh Rock staat vanavond op het podium van Alexandra Palace. De darter draait nog maar kort mee in het profcircuit, maar heeft al uitzonderlijke dingen laten zien. Zo gooide het supertalent in de Players Championship 22 in een wedstrijd gemiddeld 121,88 per drie pijlen, waarmee de Noord-Ier bijna het record van Peter Wright verbrak.

Programma WK Darts 17 december

Dit is het programma van het PDC WK Darts op 17 december:

Zaterdag 17 december (vanaf 12:00 uur)
Martin Lukeman 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Nobuhiro Yamamoto 🇯🇵 (R1) ± 12:15 uur
Simon Whitlock 🇦🇺 v Christian Perez 🇵🇭 (R1) ± 13:15 uur
Adam Gawlas 🇨🇿 v Richie Burnett 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 (R1) ± 14:15 uur
Daryl Gurney 🇬🇧 v Alan Soutar 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 (R2) ± 15:15 uur
Zaterdag 17 december (vanaf 21:00 uur)
Ryan Meikle 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Lisa Ashton 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R1) ± 21:15 uur
Cameron Menzies 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 v Diogo Portela 🇧🇷 (R1) ± 22:15 uur
Josh Rock 🇬🇧 v Jose Justicia 🇪🇸 (R1) ± 23:15 uur
Dimitri Van den Bergh 🇧🇪 v Lourence Ilagan 🇵🇭 (R2) ± 00:15 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren