Nieuws

Scott Williams bestempeld als ‘arrogant’ voor deze actie tegenover Michael van Gerwen

Koen van Ekeren - 2 januari 2024, 11:31

Scott Williams won op Nieuwjaarsdag verrassend van Michael van Gerwen, waardoor hij in de halve finale van het WK Darts staat. De flamboyante darter krijgt veel kritiek voor wat hij deed aan het einde van de eerste set tegen Michael van Gerwen.

‘Arrogante’ actie van Williams

Williams pakte de eerste set met 3-0, mede dankzij een overvloed aan gemiste dubbels bij Michael van Gerwen. Voor de 33-jarige Williams een aanleiding om de draak te steken met de drievoudig wereldkampioen.

Terwijl Van Gerwen naar het tafeltje liep en zijn rug had gekeerd naar Williams, wees de darter met beide handen naar Van Gerwen, waarna hij het nulteken gebaarde. Hiermee verwees hij naar het feit dat de Nederlander nog geen leg gewonnen had.

De actie is in de onderstaande video te zien (vanaf 1:05):

Dartfans klagen op X over het gebrek aan sportiviteit van Williams, die veelvuldig ‘arrogant’ wordt genoemd. ‘Wat een arrogante zak is Scott Williams, een afschuwelijke speler’, zegt iemand. ‘Scott Williams is zo arrogant. Hij moet op zijn plaats worden gezet’, schrijft een ander.

Na afloop werd overigens duidelijk waarom Van Gerwen zo’n off-day had en hij geen interview gaf. Zijn manager heeft laten weten dat de Nederlander last had van zijn buik en misselijk was.

Wat vind jij van de actie van Williams? Laat het hieronder weten in de reacties.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Moest MvG zelf zo arrogant niet zijn zou ik het ook geen mooi gebaar vinden van Scott, maar nu vond ik het schitterend van “toetje”

De arrogantie van MVG is veel erger.

Zelfs zo erg dat hij het nodig heeft om een wedstrijd voor aanvang naar zn hand te zetten.

Is het jullie nog nooit opgevallen dat hij het verl moeilijker heeft om te winnen wanneer hij een koekje van eigen deeg krijgt.

MVG is de meest arrogante zak van de PDC

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *