Nieuws

Dit is waarom Michael van Gerwen zeldzaam slecht speelde en geen interview gaf

Koen van Ekeren - 1 januari 2024, 23:58

Michael van Gerwen verloor maandag verrassend in de kwartfinale van Scott Williams. De Nederlander speelde onherkenbaar en gaf na afloop geen interview. De reden daarvan is nu bekend.

Onherkenbaar

Van Gerwen was maandagavond in de kwartfinale van het WK Darts geen schim van zichzelf. De drievoudig wereldkampioen leek niet goed in zijn vel te zitten en speelde voor zijn doen een zeldzaam slechte wedstrijd. Dat zijn gemiddelde zo laag was op een WK (93,41), gebeurde voor het laatst bij het WK Darts 2014 in de eerste ronde.

Na afloop gaf Van Gerwen geen interview. Dit is zeer ongebruikelijk voor de darter uit Vlijmen, aangezien hij gewoonlijk sportief met nederlagen omgaat. ‘Uiteraard heeft Arjan van der Giessen aan kamp Michael gevraagd om een interview en Michael heeft daar vanaf gezien’, verklaarde Viaplay-presentator Koert Westerman .

Buikpijn

Volgens zijn manager was Van Gerwen ziekjes en had hij last van zijn maag, zo geeft hij te kennen aan de NOS. Van Gerwen zou het gevoel hebben alsof hij moest overgeven. De buikpijn zou ook verklaren waarom Van Gerwen Alexandra Palace zo snel had verlaten.

Zijn tegenstander Scott Williams had ook in de gaten dat Van Gerwen niet op zijn best was – bij het ingooien al. ‘Hij zat vaak, echt vaak met zijn pijlen twee of drie millimeter onder de triples’, zegt hij. ‘Hij was niet de Van Gerwen zoals we die in de vorige twee of drie wedstrijden hebben gezien. Maar dat is niet mijn probleem.’

Op Facebook en X heeft Van Gerwen (of waarschijnlijk zijn management) een reactie gegeven. ‘Ongelooflijk’, valt er te lezen. ‘Dit is niet de manier waarop ik 2024 wilde beginnen. Ik speelde vandaag niet mijn A-game en dit verlies komt hard aan. Bedankt voor de steun gedurende het WK.’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *