Nieuws

Zoveel prijzengeld krijg je als kwartfinalist van het WK Darts 2024

Koen van Ekeren - 31 december 2023, 10:56

Nog acht spelers zijn over op het WK Darts 2024. Zij strijden om de felbegeerde WK-titel en de bijbehorende geldprijs. Hoeveel prijzengeld hebben de darters nu al verdiend en wat valt er nog te halen?

Prijzengeld kwartfinalisten WK Darts 2024

Alle kwartfinalisten zijn verzekerd van £ 50.000 Britse pond (£) aan prijzengeld. Dit is omgerekend 57.000 euro. Dat is al aanzienlijk meer dan wanneer je de achtste finales bereikt (£ 35.000), maar vanaf nu wordt het écht leuk.

Als je de halve finale haalt, wordt je prijzengeld verdubbeld naar £ 100.000 pond. Bij het halen van de finale mag je £ 200.000 bijschrijven. Voor de winnaar ligt een duizelingwekkend bedrag klaar van £ 500.000.

Luke Littler

Zo kan het supertalent Luke Littler direct een enorme sprong maken op de wereldranglijst van de PDC: de Order of Merit. Deze ranglijst is gebaseerd op het prijzengeld dat darters in de afgelopen twee jaar hebben verdiend.

De pas 16-jarige Littler heeft nog geen PDC Tour Card: die krijgt hij pas vanaf januari. Meteen maakt hij een enorme sprong op de wereldranglijst, want virtueel staat Littler al op de 72e plaats. Wint Littler op Nieuwjaarsdag van Brendan Dolan, dan dringt hij de top 50 binnen. Bij het winnen van de WK-titel kan Littler zich zelfs in de top 9 van de wereldranglijst nestelen – en dat met één toernooi.

Michael van Gerwen heeft overigens goede papieren om na het WK de wereldranglijst aan te voeren. Haalt Humphries niet de finale (en dat heeft Van Gerwen in eigen hand), dan is Van Gerwen de nieuwe nummer één van de wereld.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Is dat niet teveel voor 1 persoon als prijs geld en zouden ze dat niet beter verdelen onder de andere dat er meer prijs hebbe en winnaar klein beetje minder

@christian gNiets mis mee met het prijzengeld, een goede darter moet daar ook heel erg veel voor doen.
Waarom moet dan een voetballer meer verdienen in een elftal dan de andere speler!

Is veel geld maar deze jongens trainen minimaal 8 uur per dag en niet iedereen wint dit bedrag,voor de andere is het wk minder lucratief.Tegelijk,hoe serieus moeten we het darts nog nemen als een 16 jarige de wk finale bereikt.

Doe es rustig Pieter.. anoniem blaffen op anderen is makkelijk he. En ’t is nog maar 3 januari. Waar zijn jouw goede voornemens? Ik wens je meer mededogen voor anderen toe. X

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *