Nieuws

Dit is hoe laat de Premier League Darts begint (en hier kun je kijken)

Koen van Ekeren - 31 januari 2024, 19:36

Het is de komende maanden vaste prik op de donderdagavond: de Premier League Darts! Het prestigieuze toernooi duurt 17 weken (tot en met 23 mei) en gaat morgen (donderdag) van start. Maar hoe laat begint de Premier League Darts, en waar kun je kijken?

Hoe laat begint de Premier League Darts?

De televisieuitzending van de Premier League Darts begint iedere donderdagavond om 20:00 uur. De eerste wedstrijd staat om 20:15 uur gepland. Elke avond zijn er zeven wedstrijden: vier kwartfinales, twee halve finales en een finale.

De wedstrijden worden in een best of 11 legs gespeeld. Dit betekent dat je 6 legs nodig hebt om de partij te winnen. Hoe beter je presteert tijdens een speelronde, hoe meer punten je verzamelt voor de Premier League Darts ranglijst. De vier beste spelers plaatsen zich voor de play-offs van 23 mei.

Iedere Premier League-speelronde is ongeveer om 23:45 uur afgelopen. Afhankelijk van de lengte van de wedstrijden kan dit eerder of later zijn.

Waar kun je de Premier League Darts kijken?

Net als vorig jaar bezit Viaplay de Nederlandse uitzendrechten voor de PDC-toernooien, waaronder dus die van de Premier League Darts. De streamingdienst kost 15,99 euro per maand en er is een actie waarbij je 20 procent korting krijgt. Naast darts heb je met Viaplay toegang tot andere sporten, waaronder Formule 1 en Premier League voetbal.

Als je in België woont, kun je de Premier League Darts volgen op VTM 2. Je kunt VTM 2 ontvangen via je kabel- of satellietprovider, of online kijken via VTM GO. Bekijk ook het artikel over darts kijken op tv.

Wat zijn de wedstrijden van donderdag 1 februari?

Op de eerste speelronde staan direct de twee WK-finalisten tegenover elkaar: Luke Humphries en Luke Littler. Bekijk het programma van donderdag 1 februari hieronder.


Warning: Undefined variable $tournament in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 5

Warning: Undefined variable $day in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 6

Premier League Darts 2024

legs
avg.
ronde
Week 1
Week 1
Week 1
Week 1
Week 1
Week 1

Foto: Steven Paston/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Waarom niet op RTL 7 dan kunnen ook mensen kijken die viaplay niet kunnen betalen daar kijken jullie niet naar alleen maar ikke ikke ikke en de rest kan stikke

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *