Nieuws

MVG Trilogy: de nieuwste 2023 dartpijlen van Michael van Gerwen

Koen van Ekeren - 3 november 2022, 15:02

De populaire MVG Design-lijn van Michael van Gerwen heeft er een nieuwe set bij. Winmau presenteerde vandaag de MVG Trilogy dartpijlen, stijlvolle zwart-goud gekleurde darts met een premium uitstraling.

MVG Trilogy dartpijlen

De Trilogy zijn een eerbetoon aan de drie PDC-wereldkampioenschappen die Michael van Gerwen op zijn naam schreef. De MVG Trilogy dartpijlen lijken veel op de set waar Michael van Gerwen mee gooit, maar dan in een wat opvallender en stijlvoller jasje.

Wat direct in het oog springt is de ‘gold plating’, een goudkleurige coating waarmee het oppervlak van de barrel is afgewerkt. Dit in combinatie met de zwarte Onyx Performance Coating geeft de pijlen een hoogwaardig uiterlijk.

De MVG Trilogy dartpijlen lijken veel op de MVG Exact waar de Vlijmenaar mee gooit. Er is een rechte barrel met twee ringed grip-zones. Aan het begin, midden en einde is er een gedeelte dat helemaal vlak is, waardoor de pijl optimaal uit de handen vertrekt. Het tungstenpercentage is even hoog: 90%. Het verschil zit dus vooral in het design.

De MVG Trilogy zien er erg premium uit, maar zijn niet de duurste uit de MVG Design-reeks. Met een prijskaartje van €74,95 zijn ze beduidend goedkoper dan de MVG Adrenalin (€96,95) en MVG Vantage (€96,95). De prijs is wel iets hoger dan de MVG Exact (€64,95) waar Michael van Gerwen mee gooit.

GewichtLengte barrelDiameter barrel
21,5 gram50,8 millimeter6,3 millimeter
23 gram50,8 millimeter6,35 millimeter
24 gram50,8 millimeter6,4 millimeter

De MVG Trilogy is er in drie gewichten. De lichtste variant weegt 21,5 gram en is het favoriete gewicht van Michael van Gerwen. Daarnaast kun je kiezen voor uitvoeringen in 23 en 24 gram. De dartpijlen worden geleverd met de Prism Delta Standard flights en Vecta short shafts.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren