Nieuws

Van bizar tot briljant: darters met de meest vreemde werpstijl aller tijden

Koen van Ekeren - 21 maart 2024, 21:37

Door de jaren heen hebben darters bewezen dat er meer wegen leiden naar de bullseye. Iedere darter heeft zijn unieke worp en af en toe zien we stijlen die wel érg orthodox zijn. In de onderstaande video zie je een verzameling van de meest vreemde worpen aller tijden.

Darters met de meest vreemde werpstijl aller tijden

In de video komen heel wat rare werpstijlen voorbij. Uiteraard mag de onnavolgbare stijl van Co Stompé niet ontbreken, net als de tergend traag gooiende Justin Pipe.

Maar ook minder darters passeren de revue. De meest onorthodoxe stijl is op het einde van de video te zien, van een darter die tijdens de Denmark Open 2022 in actie kwam. Hij maakt voor iedere worp een paar sierlijke bewegingen voordat hij zijn dartpijl naar het bord gooit.

De nummer twee in de video (vanaf 2:33) is Petri Korte – bijgenaamd ‘Kalle’. Dit is een voormalig professioneel darter uit Finland die bekend stond om zijn opmerkelijke werpstijl. Hij gebruikte zijn niet-werpende hand als een gids door deze voor zich uit te houden tijdens het gooien.

Lees ook: Dit zijn de 10 rijkste darters aller tijden

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *