Nieuws

Tienersensatie Luke Littler wint wéér grote titel met Poland Darts Masters 2024

Koen van Ekeren - 15 juni 2024, 23:46

Luke Littler is de winnaar van de Poland Darts Masters 2024. De 17-jarige The Nuke was in de finale veel te sterk voor Rob Cross: 8-3. Het zijn tweede World Series of Darts-titel .

Luke Littler wint Poland Dartss Masters 2024

Littler begon het tweedaagse toernooi vrijdag met een 6-4 overwinning op de Tsjech Adam Gawlas. Vandaag volgen drie puike wedstrijden met gemiddeldes van boven de 100. De tienersensatie won met 6-3 van Peter Wright (110 gemiddeld), 7-6 van Michael Smith (101 gemiddeld) en 8-3 van Rob Cross (102 gemiddeld).

Tegen Smith kwam Littler nog goed weg. Bully Boy miste in de beslissende leg drie matchdarts, waarna Littler toesloeg op dubbel 8. In de andere halve finale kon Van Gerwen zijn ijzersterke kwartfinale geen passend vervolg geven. De Nederlander – vorig jaar de winnaar van de Poland Darts Masters – liet het zowel qua scores als finishes liggen en verloor kansloos met 7-2.

In de finale tegen Cross kwam Littler via een 104-finish op voorsprong, die alweer zijn derde World Series-finale speelde van dit jaar. In de derde leg miste Cross kansen om zijn leg te houden, waarna Littler de break plaatste. Via een fantastische 164-finish kwam de jonge Engelsman vervolgens op 4-1. Spannend werd het niet meer: Littler snelde naar een 8-3 overwinning en is de kampioen van Polen.

Het is de tweede World Series-titel voor Littler, die eerder dit jaar de Bahrain Darts Masters won. Het tienertalent doet nog maar een half jaar echt mee op het PDC-circuit, maar zijn prijzenkast is al rijkelijk gevuld. Andere grote prijzen die Littler dit jaar bij de PDC won zijn de Premier League Darts, Belgian Darts Open en Austrian Darts Open.

Littler schrijft met de Poland Darts Masters 20.000 Britse pond aan prijzengeld bij. Omdat het om een invitatietoernooi gaat, tellen de verdiensten niet mee voor de PDC Order of Merit.