Nieuws

Kwartfinales WK Darts 2024: bekijk het speelschema

Koen van Ekeren - 31 december 2023, 00:56

Nog acht spelers zijn in de race voor de prestigieuze PDC World Championship-titel! Wie speelt tegen wie en wanneer worden de kwartfinales gespeeld? Bekijk het WK Darts speelschema hieronder.

Wanneer zijn de kwartfinales?

Traditioneel wordt er met oudjaarsdag niet gedart – ook dit jaar niet. Het WK Darts wordt op 1 januari hervat. De eerste twee kwartfinales worden op Nieuwjaarsdag vanaf 13:30 uur afgewerkt. De twee resterende kwartfinales staan vanaf 20:00 uur op het programma.

De eerste wedstrijd op Nieuwjaarsdag is die tussen Chris Dobey en Rob Cross. Daarna spelen Brendan Dolan en Luke Littler tegen elkaar. Rond 20:15 uur is het de beurt aan Michael van Gerwen: hij neemt het in de kwartfinale op tegen Scott Williams. Vervolgens strijden Luke Humphries en Dave Chisnall om een plek bij de laatste vier. Alle kwartfinales worden in een first to 5 sets gespeeld. Deze wedstrijden staan op het programma:

Kwartfinales WK Darts 2024

WK Darts 2024

legs
avg.
ronde
ENG
Rob Cross
5
100.7
Kwartfinale
NIR
Brendan Dolan
1
86.45
Kwartfinale
ENG
Scott Williams
5
96.32
Kwartfinale
ENG
Dave Chisnall
1
97.38
Kwartfinale

De winnaar van de partij tussen Chris Dobey en Rob Cross neemt het in de halve finale op tegen Luke Littler of Brendan Dolan. Michael van Gerwen – die tegen markante Engelsman Scott Williams speelt – komt bij een overwinning Dave Chisnall of Luke Humphries tegen. Bekijk ook de WK Darts bracket voor het toernooischema.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *