Nieuws

Kevin Doets stunt en kegelt Peter Wright uit Dutch Darts Masters

Koen van Ekeren - 26 januari 2024, 20:41

Kevin Doets heeft zijn ijzersterke optreden op het WK Darts 2024 een geweldig vervolg gegeven. De Nederlander verschalkte op de Dutch Darts Masters in Den Bosch Peter Wright met klinkende cijfers: 6-2.

Peter Wright – Kevin Doets

Doets won op de openingswedstrijd van het WK Darts verrassend eenvoudig van Stowe Buntz en verloor later op de avond in een thriller van de regerend wereldkampioen Michael Smith.

Tegen Wright – afgegleden naar de achtste plaats op de PDC Order of Merit – haalde Doets opnieuw zijn beste spel. De Nederlander kwam tot een gemiddelde van 98,31 en het begin mocht er zijn. Na direct een break lag Doets na twee 180’s op koers voor een 9-darter. Zover kwam het niet en een double trouble maakte het nog spannend, maar de 2-0 voorsprong was gemaakt.

Wright speelde opnieuw ondermaats. Vooral zijn scorende vermogen was beneden peil (hij kwam uiteindelijk tot een gemiddelde van 82), waardoor Doets veel ruimte kreeg voor zijn checkouts en op één leg van de overwinning kwam.

Daarna liep de spanning op, maar uiteindelijk was het na veel gemiste matchpijlen via dubbel 1 raak. In de volgende ronde wacht met Gerwyn Price een tegenstander die wél in vorm is. The Iceman kwam tegen Dimitri Van den Bergh tot een uitstekend gemiddelde van 103,43 per drie pijlen. Misschien nog wel indrukwekkender waren zijn checkouts: zes uit acht.

Foto: Kelly Deckers/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *