Nieuws

Jelle Klaasen keert terug op PDC-circuit na zege op Q-School

Koen van Ekeren - 12 januari 2024, 20:47

Jelle Klaasen heeft na twee jaar zijn PDC Tour Card terug. De voormalig Lakeside-kampioen greep vrijdag de dagzege op Q-School, waardoor hij in 2024 zijn comeback maakt op het professionele circuit.

Jelle Klaasen grijpt PDC Tour Card

Klaasen nam 14 seizoenen deel aan het PDC-circuit en verloor eind 2021 zijn Tour Card. De Nederlander versloeg op dag twee van de Final Stage van Q-School in een spannende finale de Noor Benjamin Drue Reus met 6-5.

Klaasen had vandaag nog lastig geloot, want in de eerste ronde (de laatste 128) kreeg The Cobra te maken met Jeffrey de Graaf, een van de verrassingen van het WK Darts 2024. Klaasen won overtuigend met 6-3 en rekende daarna ook af met Alexander Masek (6-5), Nicolas Thuillier (6-4), Michele Turetta (6-3) en landgenoot Gilbert van der Heijden (6-4).

11-darters

In de halve finale stond Klaasen vervolgens tegenover Jules van Dongen. Die wedstrijd liep uit op een decider en Klaasen won de laatste beslissende leg via een prachtige 11-darter. Opmerkelijk is dat hij dit kunstje herhaalde hij in de finale, waarin hij de partij ook bij een stand van 5-5 besliste door in elf pijlen uit te gooien.

Op de UK Q-School pakte Robery Grundy de dagzege, die daarmee voor het eerst deelneemt aan het PDC-circuit. Gisteren veroverden Steve Lennon en de Nederlander Martijn Dragt de eerste Tour Cards.

Op zaterdag en zondag is er weer een toernooi op de Final Stage van Q-School. Naast de dagwinnaars krijgt de top 13 van de Q-School order of Merit een tourkaart. De Nederlanders Chris Landman, Wesley Plaisier, Patrick Geeraets, Christian Kist en Stefan Schroder staan momenteel bij de beste 13.

Lees ook: Q-School 2024 op donderdag: bekijk alle uitslagen!

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *