Nieuws

Grand Slam of Darts: deze kwartfinales staan vrijdag op het programma

Koen van Ekeren - 16 november 2023, 21:51

Nog acht spelers zijn in de race voor de prestigieuze Grand Slam of Darts-titel. Vrijdag worden de eerste twee kwartfinales gespeeld en het programma vind je hieronder.

Grand Slam of Darts 2023: programma vrijdagavond

Grand Slam of Darts 2023

legs
avg.
ronde
ENG
James Wade
16
95.56
NIR
Josh Rock
15
101.31
Kwartfinale
Kwartfinale

De eerste kwartfinale is die tussen James Wade en Josh Rock. Wade won in de achtste finales overtuigend van Chris Dobey met 10-8 en was zoals vanouds zeer constant koelbloedig op de dubbels.

Zijn tegenstander is Josh Rock, die voor het eerst in de kwartfinale van een majortoernooi staat. Hoewel Rock een moeizaam jaar kent, denderde hij moeiteloos naar de laatste acht. In de vorige wedstrijd zette hij Krzysztof Ratajski met 10-5 opzij, met een gemiddelde van 97,36.

De tweede kwartfinale is die tussen Gary Anderson en Luke Humphries. Anderson – tegenwoordig de nummer twintig van de wereldranglijst – won in een hoogstaande wedstrijd met 10-6 van Gerwyn Price en kwam tot een gemiddelde van 104,96.

Zijn tegenstander is Luke Humphries, die inmiddels weet wat het is om een major te winnen, want hij pakte de eindzege op de World Grand Prix. Ook tijdens de Grand Slam of Darts is Cool Hand Luke ijzersterk. Tegen Ryan Searle gooide Humphries negen keer 180 en haalde hij een gemiddelde van 105,42.

Bekijk ook de Grand Slam of Darts bracket om het toernooischema te zien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *