Nieuws

Darts voor even terug bij RTL 7: Dutch Open live op tv

Koen van Ekeren - 7 januari 2023, 20:56

Op 29 januari is er weer darts op RTL 7! Die avond zendt de zender de finaledag van de Dutch Open Darts 2023 uit, een groot open dartstoernooi waaraan duizenden darters – van amateur tot professional – deelnemen.

Dutch Open Darts live bij RTL 7

De organisatie maakt dit zojuist bekend op de website. De Dutch Open is een groot dartstoernooi dat van donderdag 26 tot zondag 29 januari plaatsvindt in de Bonte Wever in Assen. Iedereen kan zich inschrijven voor het toernooi (dus ook amateurs) en dit kan tot zondag 8 januari.

RTL 7 was tien jaar lang dé dartszender van Nederland, maar raakte begin vorig jaar de rechten kwijt aan Viaplay. Met de Dutch Open Darts 2023 keert het darten dus voor even terug bij RTL 7. De uitzending start op 29 januari om 17:00 uur en er is darts op tv tot laat in de avond. De presentatie wordt verzorgd door Marcel Maijer en Vincent van der Voort schuift aan als analist.

Programma RTL 7-uitzending Dutch Open

Dit is het programma van de RTL 7-uitzending tijdens de Dutch Open Darts 2023:

17:00 uur: start live uitzending
17:15 uur: start kwartfinales heren
20:00 uur: start halve finales heren
21:00 uur: finale dames
21:45 uur: finale heren

De Dutch Open Darts is op vrijdag en zaterdag live te volgen op het YouTube-kanaal van de Nederlandse Darts Bond. Dit geldt ook voor de zondagmiddag, je bekijkt daar dan de koppelfinales en jeugdfinales.

Momenteel hebben ruim 5000 mensen zich ingeschreven voor de Dutch Open, laat de organisatie weten. Daaronder ook bekende namen zoals Ron Meulenkamp, Richard Veenstra en Aileen de Graaf. Vorig jaar won Jelle Klaasen het singletoernooi bij de mannen. Regerend wereldkampioen Beau Greaves pakte de hoofdprijs bij de dames.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren