Nieuws

Dartskoningin Fallon Sherrock waarschuwt: ‘ik ben beter dan toen’

Koen van Ekeren - 17 december 2023, 16:39

Vanavond keert ze terug naar het podium waar ze geschiedenis schreef. De 29-jarige Fallon Sherrock zorgde vier jaar geleden voor een sensatie door als eerste vrouw een man te verslaan op het WK Darts. Dat deed ze zelfs twee keer. Nu is ze vastbesloten om haar prestaties te overtreffen.

Fallon Sherrock: ‘het spel is er’

Rond 22:00 uur betreedt de ‘Queen of the Palace’ het podium van Ally Pally. Fallon Sherrock speelt dan tegen de Nederlander Jermaine Wattimena en probeert haar succes van het WK Darts 2020 te herhalen. Toen versloeg ze Ted Evetts en Mensur Suljovic bij haar debuut.

Sherrock zegt in een interview met Metro.co.uk dat ze zich nu een betere speler voelt, in elk aspect van het spel. ‘Ik denk dat ik nu een betere speler ben. Ik gooi consequenter hoge finishes uit, mijn dubbels zijn een stuk beter. Scorend ben ik ook verbeterd, dit jaar heb ik twee 9-darters gegooid. Het spel is er.’

Twee 9-darters

In augustus 2023 was Fallon Sherrock inderdaad de eerste vrouwelijke darter ooit die een 9-darter gooide op televisie. Die perfecte leg gooide ze tijdens de Super Series in Portsmouth. Eerder was ze al de eerste vrouw die een 9-darter gooide tijdens een PDC-event.

Het is in afgelopen jaren niet altijd gemakkelijk geweest voor Sherrock, die naar het succesvolle WK mocht meedoen aan de lucratieve invitatietoernooien van de World Series of Darts en werd overladen met media-aandacht. Inmiddels heeft ze geleerd om met de druk om te gaan, zegt ze. ‘Ik probeer mezelf niet meer te bewijzen. Dat heb ik al vaak genoeg gedaan. Ik moet gewoon consistenter zijn, dan win ik nog een paar wedstrijden.’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *