Nieuws

Deze week keert darts terug op tv: dit is wanneer

Koen van Ekeren - 8 april 2024, 19:52

Deze week keert het darten eindelijk terug naar het open net. Op de zender Viaplay TV (voorheen SBS9) wordt de elfde speelronde van de Premier League Darts 2024 uitgezonden.

Dankzij een deal tussen Talpa Network en streamingdienst Viaplay is een selectie uit het sportaanbod van Viaplay vanaf 5 april gratis te zien – waaronder darts. Om te beginnen de elfde speelronde van de Premier League Darts. Het speelschema zie je verderop in het artikel.

De uitzending start op donderdagavond om 20:00 uur. Alle wedstrijden worden live uitgezonden, dus niet uitgesteld zoals afgelopen weekend het geval was bij de Formule 1. De zender Viaplay TV (voorheen SBS9) is bij alle grote aanbieders opgenomen in het standaard pakket.

Waar kun je Viaplay TV zien?

Afhankelijk van je televisieprovider is Viaplay TV te zien bij kanaal 12 of 19.

ProviderKanaal
KPN19
Ziggo19
Odido12
NLZiet12
Youfone12
Delta19
Caiway19

Speelschema

Tijdens een speelronde worden er zeven wedstrijden afgewerkt: vier kwartfinales, twee halve finales en een finale. De 8 beste spelers van de wereld komen in actie, onder wie Michael van Gerwen, Luke Humphries en Luke Littler. Dit is het speelschema van donderdag:

Premier League Darts 2024

legs
avg.
ronde
Week 11
Week 11
Week 11
Week 11
Week 11

Hoe beter je tijdens een speelronde presteert, hoe meer punten je verzamelt voor de Premier League ranglijst. De spelers die na de 16e speelronde in de top vier staan gaan door naar de play-offs van 23 mei, waarbij beslist wordt wie de Premier League Darts 2024 wint.

Ook de Premier League Darts in Rotterdam (twaalfde speelronde) is gratis te bekijken op Viaplay TV. De wedstrijden zijn te zien op 18 april vanaf 20:00 uur.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Wordt viaply nu gratis of moet je er voor blijven betalen anders ga ik het afzeggen maar het gaat over darten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *