Nieuws

‘Ik ben de beste Belgische darter aller tijden’

Koen van Ekeren - 9 oktober 2023, 19:37

Er zijn regelmatig discussies over wie de beste Belgische darter ooit is. In de podcast ‘Double Top’ geeft Kim Huybrechts zonder enige aarzeling antwoord op die vraag.

Wie is de Belgische darter aller tijden

In de podcast Double Top ontvangen sportverslaggevers Damian Vlottes en Matthias De Vlieger met regelmaat een gast. Dit keer Kim Huybrechts, aan wie een interessante stelling wordt voorgelegd. ‘Kim Huybrechts is de beste Belgische darter aller tijden.’

Daarop antwoordt de Belg volmondig ‘ja’. In de podcast licht hij toe waarom hij vindt dat hij de titel verdient. ‘Omdat ik in een heel moeilijke tijd een vaster toptienspeler ben geworden. Het niveau lag hoog en ik stond twee keer in de Premier League.’ Hij wees ook op zijn dominantie in het Belgische circuit.

‘Meer talent, maar hoofd werkt niet altijd mee’

Als het gaat om talent is Huybrechts de beste ooit, vindt hij. ‘Maar bij mij werkt het hoofd niet altijd mee.’ Huybrechts gaf toe dat hij soms last heeft van mentale problemen, die hij toeschrijft aan de zware rugzak die hij meedraagt in het leven. Hij verwees naar het verlies van zijn ouders en een naaste die aan kanker leed.

‘De twee jonge jongens, Dimitri Van den Bergh en Mike de Decker, hebben nog niks meegemaakt in het leven. Geen erge dingen.’ Hij zei dat hij hoopt dat de twee Belgische talenten nooit zoiets hoeven mee te maken. ‘Maar dat staat er ongetwijfeld wel eens aan te komen. Dan ga je zien hoe goed iemand echt is.’

Het volledige interview bekijk je hieronder:

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *