Nieuws

Wauw: dit is het nieuwe Aspar-dartbord van Target

Koen van Ekeren - 1 oktober 2021, 15:27

Minimalistisch, stijlvol en modern: het zijn woorden die goed passen bij het gloednieuwe Aspar dartbord, dat Target Darts deze week heeft gelanceerd. Het dartbord heeft een prijskaartje van 55 euro en is nu verkrijgbaar.

Aspar dartbord

Met de Aspar (verkrijgbaar voor € 54,95) wijkt dartfabrikant Target Darts af van de klassieke looks. Vooral de cijferring is anders dan anders. De cijfers hebben een modern lettertype, zijn relatief klein en zijn zo geplaatst dat ze overal rechtop staan. Het zorgt voor een moderne uitstraling van het dartbord.

Net als bij andere dartborden die we tegenwoordig kennen, is de cijferring verstelbaar. Zo kun je het bord regelmatig draaien om de levensduur te verlengen.

Aspar Dartbord

Wat ook opvalt zijn de logo’s rondom het dartbord. Er is niet gekozen voor één grote opdruk, maar het logo is meerdere keren – en op subtiele wijze – geplaatst. Dat is niet voor niets. Target Darts wil dat het dartbord altijd symmetrisch oogt – hoe je het bord ook hebt gedraaid. Aan de fijne details is dus gedacht.

Modern en minimalistisch

De bedrukking is dus subtiel en de cijfers zijn klein. Het minimalisme zorgt dat het dartbord zo min mogelijk afleidt, wat helpt bij het focussen op de dubbels. Verder zien de kleuren er erg levendig uit en is het draadsysteem (zonder nietjes) ongelooflijk dun, wat de kans op bouncers vermindert.

Aspar Dartbord dubbel 16

Het Aspar dartbord is gemaakt van Afrikaans sisal. Zoals je in ons dartbord koopadvies leest, is dit sisal van de hoogste kwaliteit. Afrikaans sisal is ook te vinden in onder meer de dartborden van Winmau en Nodor. Daarmee zit het waarschijnlijk wel goed met de duurzaamheid, maar dat is iets wat we in de komende periode zullen testen.

Blijf dus vooral op de hoogte door DartsKing te bezoeken. Volg ons ook op Facebook en Instagram en word lid van onze Facebook-groep Darten: tips en advies.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *