Nieuws

10-jarige darter wint met gemiddelde van 105: ‘de volgende Luke Littler’

Koen van Ekeren - 10 april 2024, 20:00

In de dartswereld lijkt een nieuw wonderkind opgestaan: de 10-jarige Owen Bryceland uit Schotland. De jonge darter gooide een verbazingwekkend gemiddelde op de Foundation Tour en wordt al vergeleken met fenomeen Luke Littler.

10-jarige Owen Bryceland gooit gemiddelde van 105

Met een moyenne van 104,86 per drie pijlen brak Bryceland een record: nooit eerder slaagde een speler erin om zo’n hoog gemiddelde gooien op de Foundation Tour. Dit zijn toernooien voor darters tussen de 10 en 17 jaar, georganiseerd door de Junior Darts Corporation (JDO).

Bryceland gooide het gemiddelde maandag in de achtste finale van Event 12, tegen Joshua Machin. Uiteindelijk won Bryceland ook het toernooi. In de finale van Event 12 won Bryceland met 5-4, via een 104-checkout in de laatste leg. Een dag eerder was de Schot ook al de sterkste op Event 11.

Op X (voorheen Twitter) zijn fans vol lof over de jonge Owen, die twee jaar geleden begon met darten. ‘ Dit wordt de tweede Luke Littler’, schrijft iemand. Een ander was vol verbazing: ‘Dat is belachelijk. Owen Bryceland lijkt nu al klaar voor een carrière als prof als hij dit regelmatig kan doen.’

‘Het niveau van darts wordt steeds beter, god weet hoe het niveau van tv er over 10 jaar uitziet’, vraagt iemand zich af. Kan hij wel bij zijn darts als hij een dubbel 20 raakt?’, grapt een ander. Petje af voor die jongen, hij zit volgend jaar in de Premier League als hij zo doorgaat.’

Foto: PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *