Nieuws

World Grand Prix 2023: het programma van woensdag

Koen van Ekeren - 3 oktober 2023, 23:21

De World Grand Prix 2023 gaat woensdagavond verder met de tweede ronde van het toernooi. Acht spelers strijden om een plek in de kwartfinales. Hieronder zie je het programma van woensdagavond, met enkele topfavorieten en verrassingen in actie.

World Grand Prix: speelschema van woensdag

Vanavond zijn er vier wedstrijden uit de tweede ronde. Bekijk het programma:

World Grand Prix 2023

legs
avg.
ronde
Laatste 16
Laatste 16
Laatste 16
Laatste 16

Woensdag start de World Grand Prix een uurtje later dan de afgelopen dagen: de wedstrijden in de tweede ronde beginnen om 20:00 uur. Die partijen duren ook iets langer, want je hebt nu drie sets nodig om door te stomen naar de volgende ronde.

De avond begint met een duel tussen de wereldkampioen Michael Smith en de voormalige finalist Brendan Dolan. Smith won maandag overtuigend van Callan Rydz met 2-0, terwijl Dolan een knappe comeback maakte tegen Dirk van Duijvenbode.

Daarna verschijnen Andrew Gilding en Gary Anderson op het podium, twee spelers die in vorm zijn. Gilding won dit jaar verrassend een major (de UK Open) en zette in de eerste ronde voormalig wereldkampioen Rob Cros opzij. Anderson won vrijdag nog een PDC-titel met de Players Championship 24 en kegelde José de Sousa uit het toernooi.

In de derde wedstrijd verschijnt Gerwyn Price op het podium, die door meerdere bookmakers wordt gerekend als de favoriet dit toernooi. Price had weinig moeite met Danny Noppert in de eerste ronde. Zijn tegenstander Krzysztof Ratajski versloeg James Wade in een spannende partij.

Rond 22:15 uur volgt een ontmoeting tussen de nummer 24 en nummer 25 van de wereld: Stephen Bunting en Martin Schindler. Bunting won van Nathan Aspinall in de eerste ronde. Schindler rekende overtuigend af met Raymond van Barneveld en staat voor het eerst in zijn carrière bij de laatste 16 op de World Grand Prix.

Bekijk ook de World Grand Prix 2023: bracket om te zien welke darters elkaar in een latere fase van het toernooi kunnen treffen.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren