Nieuws

WK Darts: dit is het speelschema van dinsdag met de halve finales

Koen van Ekeren - 1 januari 2024, 23:08

Nog vier Engelsen mogen dromen van de wereldtitel. Wie speelt tegen wie in de halve finales van het WK Darts 2024 en wanneer worden de wedstrijden gespeeld?

Speelschema halve finales WK Darts 2024

De uitzending van Viaplay of VTM 2 voor de halve finales start om 20:30 uur. Ongeveer een kwartier later wordt de eerste halve finale gespeeld. Er is dinsdag dus alleen een avondsessie; overdag wordt er niet in Alexandra Palace gedart. Dit is het speelschema van het WK Darts op dinsdag:

WK Darts 2024

legs
avg.
ronde
ENG
Rob Cross
2
102.77
ENG
Luke Littler
6
106.05
Halve finale
ENG
Luke Humphries
6
108.74
Halve finale

Een affiche om naar uit te kijken is die tussen de voormalig wereldkampioen Rob Cross en dé sensatie van het toernooi: de 16-jarige Luke Littler. Het supertalent speelde dit WK weergaloos, maar komt voor het eerst een titelkandidaat tegen. Cross hoopt zich voor de tweede keer in zijn carrière te plaatsen voor de finale van het WK.

Het is zeldzaam dat een ongeplaatste speler (een speler van buiten de top 32) in de halve finale van het WK staat, en dit jaar zijn dat er zelfs twee. Ook Scott Williams is een zeer grote verrassing, de nummer 52 op de wereldranglijst. Hij schakelde Michael van Gerwen in de kwartfinale uit en hoopt nu te stunten tegen Luke Humphries.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *