Nieuws

Save the date: dit is wanneer Huybrechts en Van den Bergh tegen elkaar spelen

Koen van Ekeren - 28 december 2022, 21:33

Sportminnend België kijkt uit naar een geweldige clash op het grootste dartstoneel. In Ally Pally staan de Belgen Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh tegenover elkaar, die strijden om een plek in de kwartfinale van het WK Darts. Maar wanneer vindt het duel precies plaats?

Datum Kim Huybrechts versus Dimitri Van den Bergh op WK Darts

Slechts één keer eerder stonden twee Belgen tegelijkertijd op een podium van het PDC World Championship Darts. Dat was in 2013, een onderonsje tussen de broers Kim en Ronny Huybrechts. Toen nog in de eerste ronde. Kim won de partij met 3-1.

Kim Huybrechts

Nu zijn de belangen groter. Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh hebben zich verzekerd van een plek bij de laatste 16 van het WK Darts. Door te winnen kunnen ze hun beste resultaat op een wereldkampioenschap darts evenaren: de kwartfinale.

Het duel tussen Huybrechts en Van den Bergh wordt gespeeld op vrijdag 30 december, vanaf 13:45 uur. Net als in de vorige ronde wordt de partij in een best of 7 sets gespeeld. Dit betekent dat je 4 sets nodig hebt om door te gaan naar de kwartfinale.

Die kwartfinale wordt gespeeld op Nieuwjaarsdag. De winnaar uit het duel tussen Jonny Clayton en Josh Rock is dan de tegenstander. Het precieze toernooischema vind je in de WK Darts bracket.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren