Nieuws

Het WK Darts programma van vrijdag: met zes 8e finales!

Koen van Ekeren - 30 december 2022, 00:08

Vandaag doen twaalf darters een gooi naar de kwartfinale van het WK Darts 2023. Zes 8e finales staan op de rol, waaronder een prachtig Nederlands, Belgisch en Engels affiche. Dit is het programma van vrijdag 30 december.

Speelschema WK Darts vrijdag 30 december

De middagsessie start om 13:30 uur, met een clash tussen twee Belgische vrienden: Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts. Allebei evenaren ze bij een overwinning hun beste prestatie op een wereldkampioenschap. Een partij later staan Gabriel Clemens en Alan Soutar tegenover elkaar, die allebei op een WK nooit verder kwamen dan de laatste 16.

De middag wordt afgesloten met een prachtig Engels affiche: die tussen Michael Smith – de runner-up van vorig jaar – en Joe Cullen. Cullen is al jaren een gevestigde naam, maar bereikte op een wereldkampioenschap nog nooit de laatste 8. Ook de eerste partij van de avond is er een tussen twee Engelsmannen: Rob Cross speelt tegen Chris Dobey.

Rond 21:30 uur zijn alle ogen gericht op twee Nederlanders. Michael van Gerwen – die in zijn vorige wedstrijd sensationeel goed speelde – krijgt te maken met Dirk van Duijvenbode. De Nederlanders stonden nog nooit op een major tegenover elkaar. Wel op kleinere (vloer)toernooien. Acht keer won Michael van Gerwen; één keer ging de winst naar Aubergenius.

In de laatste partij het derde Engelse onderonsje van de dag. Luke Humphries en Stephen Bunting strijden om de laatste kwartfinaleplek. Net als in de derde ronde worden de 8e finales in een best of 7 sets gespeeld. Vier sets volstaan om de laatste 8 te halen.

Vrijdag 30 december (vanaf 13:30 uur)
Dimitri Van den Bergh 🇧🇪 v Kim Huybrechts 🇧🇪 (8e finale) ± 13:45 uur
Gabriel Clemens 🇩🇪 – Alan Soutar 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 (8e finale) ± 15:00 uur
Michael Smith 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 – Joe Cullen 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (8e finale) ± 16:15 uur
Vrijdag 30 december (vanaf 20:00 uur)
Rob Cross 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 – Chris Dobey 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (8e finale) ± 20:15 uur
Michael van Gerwen 🇳🇱 – Dirk van Duijvenbode 🇳🇱 (8e finale) ± 21:30 uur
Luke Humphries 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 – Stephen Bunting 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (8e finale) ± 22:45 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren