Nieuws

Smith maakt gehakt van Van Barneveld in eerste ronde EK Darts

Koen van Ekeren - 26 oktober 2023, 22:24

Michael Smith heeft zich moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde van het European Darts Championship 2023. De wereldkampioen en nummer één van de wereld was veel te sterk voor Raymond van Barneveld, die na acht jaar weer eens meedeed aan het EK.

Smith laat Van Barneveld kansloos

Michael Smith begon de wedstrijd met een break en verdubbelde zijn voorsprong met een 13-darter. Van Barneveld antwoordde uitstekend met eveneens een 13-darter, maar meer van dit soort legs van de Nederlander volgen er niet.

In de zesde leg kreeg Raymond van Barneveld nog wel twee pijlen om een break te plaatsen, maar Barney miste. Smith was niet in topvorm, maar had dat ook niet nodig tegen Van Barneveld, die ver onder zijn niveau speelde. Met een 6-1 overwinning stuurde de Engelsman Van Barneveld naar huis, die voor het eerst sinds 2015 deelnam aan het EK Darts.

Smith had een gemiddelde van 98,80, terwijl Van Barneveld bleef steken op 90,17. In de tweede ronde wacht een mooi affiche, want de wereldkampioen kruist de degenes met niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen Peter Wright. Bekijk ook het toernooischema op de WK Darts bracket-pagina.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *