Nieuws

Breaking: dit zijn de 8 deelnemers van de Premier League Darts 2024!

Koen van Ekeren - 4 januari 2024, 17:40

De PDC heeft zojuist de 8 deelnemers van de Premier League Darts 2024 bekendgemaakt. De opvallendste deelnemer is de 16-jarige WK-sensatie Luke Littler.

Premier League Darts 2024: de 8 deelnemers

Aan de Premier League Darts nemen 8 darters deel. De top vier van de PDC Order of Merit plaatst zich automatisch voor het demonstratietoernooi, dus we wisten al dat Luke Humphries, Michael van Gerwen, Michael Smith en Nathan Aspinall in ieder geval van de partij zouden zijn.

De overige vier worden aangewezen door de PDC. Tienersensatie Luke Littler is van de partij, die de dartswereld de afgelopen maand verbaasde met zijn gemiddeldes en bij zijn debuut direct de WK Darts-finale haalde. Dit zijn de acht namen:

Deelnemers Premier League Darts 2024
Luke Humphries
Michael van Gerwen
Michael Smith
Nathan Aspinall
Gerwyn Price
Rob Cross
Peter Wright
Luke Littler

Publiekslieveling Peter Wright is ook uitgenodigd, die voor de 11e keer op rij deelneemt aan de Premier League Darts. Wright had een voor zijn doen slecht jaar, maar won in oktober wel het European Darts Championship.

Ook voormalig wereldkampioenen Gerwyn Price en Rob Cross zijn onderdeel van het deelnemersveld. Price won afgelopen jaar met Clayton voor de tweede keer de World Cup of Darts. Cross haalde de halve finale van het WK Darts, is de wereldkampioen van 2018 en de nummer 6 op de PDC Order of Merit.

Het format van de Premier League is hetzelfde als vorig jaar. Het is een soort competitie, dat bestaat uit 16 speelrondes. Iedere speelronde is een mini-toernooi met een knock-outfase. Hoe verder je komt in het mini-toernooi, hoe meer punten je verzamelt voor de competitie. De beste vier van de competitie gaan door naar de play-offs, die op donderdag 23 mei in de 02 in Londen worden gehouden.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *