Nieuws

Geweldig nieuws: PDC darts eind januari terug bij RTL 7!

Koen van Ekeren - 16 januari 2024, 20:29

Op 26 en 27 januari is er in Nederland een PDC-toernooi, met de Dutch Darts Masters dat wordt gehouden in Den Bosch. Alle grote kanonnen komen in actie en het mooie: de wedstrijden zijn als vanouds te volgen bij RTL 7!

Dutch Darts Masters live op RTL 7

De Dutch Darts Masters is een World Series-toernooi. De line-up is fantastisch, want alle sterren van de PDC komen in actie, waaronder Luke Humphries, Luke Littler, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Het toernooi is al weken stijf uitverkocht, maar gelukkig is alles gratis te zien op de RTL 7, de zender die de dartsrechten begin 2022 afstond aan Viaplay. Het streamingsplatform heeft nog steeds de rechten van de PDC in handen – waaronder die van de Dutch Darts Masters – dus het is opvallend dat het PDC-toernooi te volgen is bij RTL 7.

Sublicenties

Eerder werd bekend dat Viaplay het financieel lastig heeft, waardoor er wordt ingegrepen om overeind te blijven. Een van de reorganisatieplannen is de verkoop van sublicenties. Zo kan de streamingdienst extra geld binnenharken, en dat lijkt nu dus te gebeuren met de uitzendrechten voor darts.

Tegenover Sportnieuws legt Marcel Maijer uit hoe de deal tot stand kwam. ‘Ik was op een grote sportbeurs in Monaco een paar maanden geleden en daar was Matthew Porter, de grote baas van de PDC. Daar zei hij: ‘We hebben voor jullie de Dutch Darts Masters in de aanbieding’. Op dat voorstel besloot RTL later akkoord te gaan, dus keert het darten – in ieder geval voor even – terug bij RLT 7.

Of er dit jaar meer PDC-toernooien te zien zullen zijn bij RTL 7, is nog niet bekend. Op 18 april reist het PDC-circuit weer af naar Nederland, voor de Premier League Darts 2024 in Rotterdam. Wie weet is dit toernooi dan ook te volgen op de dartszender.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste dartsnieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *