Nieuws

Onbekende Zweed wint met bizar gemiddelde van Gian van Veen

Koen van Ekeren - 8 maart 2024, 17:26

Andreas Harrysson heeft de dartswereld vandaag verbaasd met een ongelooflijke wedstrijd op de Belgian Darts Open. Tegen Gian van Veen leek de Zweed, die de bijnaam ‘Dirty Harry’ heeft, niet te kunnen missen.

Andreas Harrysson

Harrysson kwam in de wedstrijd tegen Van Veen (6-1 winst) tot een ongelooflijk gemiddelde van 107,27. De Zweed speelde de wedstrijd van zijn leven, want een gemiddelde van 89,81 was tot deze wedstrijd zijn hoogste gemiddelde op een televisietoernooi.

Vooral de checkouts waren sensationeel. Liefst vier legs werden gewonnen met een ton plus-finish. Vooral de laatste mocht er zijn, met een 132-finish via de bullseye. Bekijk de video hieronder.

Overigens heeft Harrysson vaker laten zien een aardig pijltje te kunnen gooien. Tijdens de MODUS Super Series in december gooide de Zweed een 9-darter in zijn duel tegen Andreas-Toft Jorgensen.

Door de overwinning zien we Harrysson zaterdag terug op de Belgian Darts Open in Wieze. Hij speelt dan in de tweede ronde tegen Gary Anderson. Bekijk ook de Belgian Darts Open bracket voor het toernooischema.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *