Nieuws

Michael van Gerwen over Luke Littler: ‘Ik had meer talent’

Koen van Ekeren - 28 december 2023, 14:52

Michael van Gerwen bereikte woensdag met overtuiging de laatste 16 door landgenoot Richard Veenstra met 4-0 te verslaan. In het interview na afloop deed Mighty Mike weer wat opvallende uitspraken.

‘Het zijn allemaal broekpoepers’

Van Gerwen bewees woensdag in topvorm te zijn. Hij bereikte een gemiddelde van boven de 100 en gaf slechts drie legs weg. In de 8e finales van het WK Darts 2024 treft hij Stephen Bunting.

Van Gerwen ziet zichzelf als favoriet voor de titel. ‘Vraag maar eens wie ze willen verslaan. Dan ben ik dat’, aldus Van Gerwen na afloop van de wedstrijd tegen Veenstra. Hij geeft aan niet zo te houden van topdarters die ‘onder de radar’ willen blijven. ‘Dat zijn allemaal broekpoepers’.

In de volgende wedstrijd treft Van Gerwen een Engelsman: Stephen Bunting. Over gehoon en fluitconcerten maakt hij zich niet druk. ‘Moet ik me zorgen maken over wat het publiek doet, echt? Ik heb wel meer ervaring dan dat. Geen zorgen, het kan me niet echt schelen.’

Meer talent dan Littler

In het interview kwamen er ook vragen over het 16-jarige toptalent Luke Littler. ‘Ik denk dat ik qua talent iets beter was op die leeftijd, maar het maakt hem niet uit tegen wie hij speelt. Dat bewonder ik aan hem. Hij is een fantastische speler en zal nog veel toernooien winnen bij de PDC, dat is 100 procent zeker. Hij heeft alleen iets op het einde van zijn worp waar ik geen fan van ben.’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *