Nieuws

Stephen Bunting verrast en wint zijn eerste major met Masters 2024-titel

Koen van Ekeren - 4 februari 2024, 23:00

Een ontketende Stephen Bunting heeft voor een sensatie gezorgd door zijn eerste major-titel te veroveren. De Engelsman was in het Engelse stadje Milton Keynes in de finale te sterk voor Michael van Gerwen en wint de begeerde Masters-titel

Stephen Bunting – Michael van Gerwen

Het niveau van de finale was hoogstaand. Vrijwel iedere leg ging in minder dan 15 pijlen uit en vooral de cijfers van Bunting – die voor het eerst in een major-finale van de PDC stond – waren fenomenaal. De kersverse Masters-kampioen noteerde een moyenne van 102,50 per drie pijlen, met een checkout-percentage van 55%.

In de eerste zeven legs was het stuivertje wisselen: de twee finalisten waren vooral in hun eigen legs sterk, waardoor er geen kansen waren voor een break. Tot de achtste leg, waarbij Bunting via een imposante 11-darter op 5-3 voorsprong kwam.

Van Gerwen kreeg direct de kans voor een re-break, maar miste drie pijlen. Opnieuw sloeg Bunting gedecideerd toe, dit keer via een 83-finish via de bullseye: 6-3. Die tik op de kin incasseerde Van Gerwen goed. Via onder meer en 12-darter en een knappe D18-D18-finish pakte de Nederlander drie legs op rij: 6-6.

De wedstrijd ging gelijk op, maar Bunting was net wat scherper met zijn dubbels. Zo ook in de cruciale vijftiende leg. Van Gerwen miste twee pijlen op zijn dubbel, waarna Bunting toesloeg: 9-7. Het leek de Engelsman vleugels te geven, want er volgden zeven perfecte pijlen. Via een 11-darter was Bunting nog maar één leg verwijderd van zijn eerste major-titel.

Bunting hield het hoofd koel en bleef uitstekend darten. In de leg van Van Gerwen gooide The Bullet zijn achtste maximale score en bij zijn eerste matchdart was het direct raak. Met de Masters-titel schrijft Bunting £ 65.000 aan prijzengeld bij.

Foto: Taylor Lanning/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Had van gerven zelf beter moeten gooien dan had die ook niet verloren
van gerven gooit de laaste paar jaar erg slecht
En nu is het een afgang 11-7
Ik vind het goed dat stephen bunting gewonnen heeft

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *