Nieuws

Mario Vandenbogaerde laat het liggen op dubbels: Thibault Tricole door op WK Darts

Koen van Ekeren - 18 december 2023, 21:27

Thibault Tricole heeft maandagavond geschiedenis geschreven door als eerste Fransman te winnen op het WK Darts. In een weinig hoogstaande, maar wel spannende wedstrijd was The French Touch met 3-1 te sterk voor Mario Vandenbogaerde.

Mario Vandenbogaerde – Thibault Tricole:

Thibault Tricole zorgde bij het verschijnen in Ally Pally al voor een primeur, want nooit eerder stond er een Fransman op het PDC WK. Tricole had wel liever een ander loting, want hij beschouwt Vandenbogaerde als zijn beste vriend op het PDC-circuit. In het verleden vormden de twee een duo bij koppeltoernooien.

In de eerste set begon Tricole voortvarend. De Fransman leeg hard op weg naar een 0-3 in legs, maar via een 109-finish liet Vandenbogaerde plots van zich zien: 1-2. Een leg later leek Tricole bevangen door de zenuwen en hij miste twee setpijlen. Vandenbogaerde profiteerde en maakte het in zijn eigen leg gedecideerd af: 1-0 in sets.

Een set later waren de rollen omgedraaid. In de set van Tricole nam de 50-jarige Belg de leiding. Bij een stand van 1-2 miste Vandenbogaerde twee setpijlen, waarna Tricole het wél afmaakte. In zijn eigen leg kwam hij niet meer in de problemen, waardoor de gelijkwaardige wedstrijd op 1-1 werd gezet.

Voorsprong Tricole

De derde set leek een kopie te worden van de eerste. Vandenbogaerde bleef knoeien met zijn dubbels (hij miste er 9 op een rij), waardoor Tricole een 0-2 voorsprong nam in zijn set. Vandenbogaerde knokte zich terug tot 2-2, maar kon de triples niet meer vinden in de beslissende vijfde set: 1-2 voor de Fransman.

Mario VandenbogaerdeStatistiekenThibault Tricole
2180 gegooid3
12140+ gegooid11
39100+ gegooid39
25.71% (9/35)Checkouts45.83% (11/24)
109Hoogste checkout68
85.21Gemiddelden (3 darts)85.59
9Legs gewonnen11

In de vierde set gingen de eerste vier legs met de darts mee. Tricole hoefde alleen nog maar zijn leg te houden om een plek in de volgende ronde veilig te stellen, maar leek opnieuw bevangen van de zenuwen. Dat gold echter ook voor Vandenbogaerde, die de triples eveneens nauwelijks kon vinden. D Belg kreeg een pijl om de wedstrijd op 2-2 te zetten, maar Tricole bleef het koelst. Hij is door en mag zich nu opmaken voor een prachtig affiche met Rob Cross. Dat is aanstaande donderdag om 17:00 uur.

Verlies PDC Tour Card

Voor Vandenbogaerde is het verlies van maandagavond extra zuur. Hij is niet alleen uitgeschakeld op het WK Darts, maar raakt ook zijn PDC Tour Card kwijt, die recht geeft om deel te nemen aan de professionele toernooien van de PDC.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *