Nieuws

Loting kwartfinales UK Open: Dimitri Van den Bergh loot gunstig

Koen van Ekeren - 3 maart 2024, 00:12

Van de 158 deelnemers aan de UK Open Darts zijn nog acht spelers over! Wie zondag in de kwartfinales tegen elkaar strijden, werd opnieuw bepaald via een willekeurige loting. Bekijk het programma van de kwartfinales hieronder.

Loting kwartfinales UK Open 2024

De kwartfinales worden zondag gespeeld vanaf 14:00 uur. De Belg Dimitri Van den Bergh – vandaag te sterk voor Jonny Clayton en Vincent van der Voort – heeft relatief gunstig geloot. Hij speelt zondag in de kwartfinale tegen Martin Lukeman, de nummer 35 van de wereld.

De twee finalisten van het WK Darts hebben elkaar ontlopen. Luke Humphries krijgt te maken met Stephen Bunting en Luke Littler moet zien af te rekenen met Damon Heta. De andere kwartfinale is die tussen Ricky Evans en Rob Cross. Bekijk de loting hieronder:

UK Open 2024

legs
avg.
ronde
Kwartfinale
ENG
Ricky Evans
10
85.68
ENG
Rob Cross
7
87.45
Kwartfinale
AUS
Damon Heta
10
106.04
Kwartfinale
Kwartfinale
Halve finale
Halve finale

Net als de afgelopen ronden, worden de kwartfinales gespeeld in een best of 19 format. Dit betekent dat je 10 legs nodig hebt om je te plaatsen bij de laatste vier. Zondagavond (vanaf 20:00 uur) worden de halve finales en finale afgewerkt. Het format is dan een best of 21, waarbij 11 legs nodig zijn om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Lees ook het artikel over het UK Open Darts prijzengeld om te zien wat de verdeling is van de prijzenpot.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *