Nieuws

Maak kennis met de nieuwe Joe Cullen Ignition 2023 dartpijlen!

Koen van Ekeren - 3 november 2022, 15:03

De dartpijlen van Joe Cullen zijn zeer geliefd, en nu heeft ‘The Rockstar’ er een nieuwe set bij. Het gaat om de Joe Cullen Ignition-dartpijlen en ze zijn sinds vandaag te pre-orderen.

Joe Cullen Ignition dartpijlen

De nieuwe set is zojuist aangekondigd door dartfabrikant Winmau. De Joe Cullen Ignition-dartpijlen zijn geïnspireerd op zijn traditionele dartpijlen en hebben geen klassieke ring grip, maar een hoekiger, gefreesd gripontwerp. Dit geeft je nog meer houvast.

Verder hebben ook deze pijlen een subtiele scallop (inkeping) in het midden. Hierdoor voel je goed waar je je vingers plaatst en wordt het makkelijker om de pijl consistent op dezelfde plek vast te houden. Opnieuw zijn de dartpijlen uitgevoerd in Joe’s handelsmerk Rockstar-kleuren.

Net als bij de originele Joe Cullen dartpijlen bestaat de barrel van de dartpijl voor 90% uit het kwalitatief hoogstaande tungsten. Wat betreft het gewicht heb je twee keuzes: de pijlen zijn er in uitvoeringen van 21 en 23 gram. Joe Cullen heeft zijn pijlen in 21 gram. Dit is een relatief laag dartpijl gewicht dat om een krachtige worp vraagt. Heb je een gemiddelde worp of begin je net met darten, dan is 23 gram een veiligere keuze.

GewichtLengte barrelDiameter barrel
21 gram50,8 millimeter6,25-6,6 millimeter
23 gram50,8 millimeter6,45-6,9 millimeter

De Joe Cullen Ignition-dartpijlen zijn verkrijgbaar voor €74,95 en worden geleverd met Prism Alpha standard flights en Vecta short shafts.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren