Nieuws

Dit is hoe laat het WK Darts 2024 begint (en hier kun je kijken)

Koen van Ekeren - 14 december 2023, 22:33

Dansende opkomsten, een uitzinnig publiek en opvallende kapsels: het WK Darts is altijd goed voor spektakel en vanavond gaat het beginnen! Hieronder lees je wanneer het toernooi begint en waar je het kunt zien.

Waar en wanneer kun je het WK Darts 2024 kijken?

Het WK Darts 2024 begint vanavond om 20:00 uur. De wedstrijden zijn in Nederland exclusief te zien bij Viaplay. Het abonnement (maandelijks opzegbaar) kost 15,99 euro. Op 3 januari 2024 is de finale. Zeg je het abonnement daarna op, dan blijft het bij een eenmalige uitgave van 15,99 euro om alle wedstrijden te zien.

Op de meeste moderne smart tv’s is een app van Viaplay aanwezig, dus daar kun je het WK Darts bekijken. Er is ook ondersteuning van de Chromecast, dus het beeld is te streamen naar de televisie. Met Viaplay bekijk je maximaal 2 streams tegelijk. Meer hierover lees je in het artikel over darts live kijken.

In België stem je zoals vorig jaar af op VTM 2. Net als bij Viaplay worden alle wedstrijden van het WK Darts live uitgezonden, zowel ’s middags als ’s avonds. Kijken kan ook via de VTM GO-app.

Wie komen vanavond in actie?

Traditioneel komt op de openingsavond de regerend wereldkampioen in actie. Dit jaar is dat niet anders: de race om titelprolongatie start voor Michael Smith om ongeveer 23:00 uur. Hij speelt dan tegen de Nederlander Kevin Doets of de flamboyante Amerikaan Stowe Bunt. Omdat Smith een geplaatste speler is (dit geldt voor de top 16 van de wereldranglijst) hoeft de Engelsman pas in de tweede ronde voor het eerst aan de bak.

Alle vier wedstrijden worden in een best of 5 sets gespeeld. Dit betekent dat de speler die het eerst 3 sets wint naar de volgende ronde gaat. Bekijk het programma van vrijdagavond hieronder.

Programma WK Darts vrijdag 15 december


Warning: Undefined variable $tournament in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 5

Warning: Undefined variable $day in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 6

WK Darts 2024

legs
avg.
ronde
Laatste 96
Laatste 96
Laatste 96
Laatste 64
Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *