Nieuws

Schema halve finales WK Darts 2023 bekend: dit is het programma

Koen van Ekeren - 2 januari 2023, 07:13

Nog vier darters zijn in de race voor het prestigieuze World Darts Championship. De PDC maakte zojuist bekend welke halve finalisten eerst in actie komen. Dit is het WK Darts schema van maandag 2 januari!

WK Darts: schema halve finales

De eerste halve finalisten die zondag het podium van Ally Pally betreden zijn Michael Smith en Gabriel Clemens. Michael Smith stond vorig jaar al in de finale van het WK Darts, die hij met 7-5 van Peter Wright verloor. Clemens is de grote verrassing van het toernooi. De nummer 25 van de wereldranglijst reikte als eerste Duitser tot de kwartfinales van een PDC WK, maar kan maandag zelfs een gooi doen naar de finale.

Later op de avond staan Michael van Gerwen en Dimitri Van den Bergh tegenover elkaar. De Belg Van den Bergh verbeterde al zijn beste prestatie op een wereldkampioenschap door de laatste vier te halen. Van Gerwen is de absolute favoriet en hoopt de WK-titel dit jaar voor de vierde keer op zijn naam te schrijven.

Maandag 2 januari (vanaf 20:30 uur)
Gabriel Clemens 🇩🇪 – Michael Smith 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (halve finale) ± 20:45 uur
Dimitri Van den Bergh 🇧🇪 – Michael van Gerwen 🇳🇱 (halve finale) ± 22:45 uur
De halve finales worden in een best of 11 sets gespeeld.
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren