Nieuws

Gary Anderson overtuigt en zet Simon Whitlock op WK Darts eenvoudig opzij

Koen van Ekeren - 17 december 2023, 00:33

In het duel der veteranen heeft Gary Anderson in de tweede ronde van het WK Darts eenvoudig afgerekend met Simon Whitlock. De op papier prachtige clash mondde uit in eenrichtingsverkeer: 3-0.

Gary Anderson

Gary Anderson startte de wedstrijd met een fenomenale 11-darter en zette daarmee direct de toon. De eerste vijf legs gingen naar de tweevoudig wereldkampioen, die in de wedstrijd een uitstekende moyenne van 98 per drie pijlen noteerde.

Gary AndersonStatistiekSimon Whitlock
5180 gegooid3
14140+ gegooid7
27100+ gegooid25
50% (9/18)Checkouts23.08% (3/13)
116Hoogste checkout106
98.29Gemiddelden88.38
9Legs gewonnen3

Via een 106-infish liet Whitlock eindelijk iets van zich zien, maar ook de tweede set ging eenvoudig naar de Schot. Net als in de eerste set was het verschil in gemiddelde bijna 20 (!) punten tussen de routiniers.

In de derde set vond Whitlock het tijd voor grotere flights en dat leek effect te hebben, want de Australiër ging beter spelen. Whitlock plaatste direct een break en kreeg in zijn leg drie pijlen om uit te lopen naar 2-0. De drie pogingen gingen mis en Anderson profiteerde. De set liep uit op een decider waarbij Whitlock dichtbij een 130-finish was, maar de bullseye miste. Via een genadeloze 116-finish maakte Anderson het in stijl af.

Anderson hoeft zich na de kerst pas weer te melden in Ally Pally. Zijn tegenstander is dan mogelijk Dirk van Duijvenbode, die nog eerst moet zien af te rekenen met Keegan Brown of Boris Krcmar. En met zijn schouderkwetsuur wordt dat niet makkelijk.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *