Nieuws

Dartfans ergeren zich aan langzame darter: ’tijd voor een klok’

Koen van Ekeren - 16 december 2023, 23:36

Op het platform X (voorheen Twitter) klimmen dartfans massaal in de pen om hun frustratie te uiten over het langzame tempo van Reynaldo Rivera. ‘Wordt het niet tijd voor een klok in het moderne darts?’, vraagt iemand zich af.

Langzaam tempo

De Filipijnse darter stond in de eerste ronde van het WK Darts tegenover Keane Barry, maar nam geen haast om zijn pijlen te gooien. Rivera nam ruim de tijd voor het werpen van zijn pijlen, en liep ook nog eens laat en langzaam naar de oche toe. Dit tot ergernis van veel kijkers.

‘Rivera was belachelijk traag. Hij heeft het recht om te gooien op de manier zoals hij dat nodig acht, maar het uitstellen van de darts was vervelend’, schrijft iemand.

‘Ik denk dat dit vals spelen is en dat je niet langzaam hoeft te zijn om je darts op te halen, schrijft een ander. Verschillende kijkers suggereerden dat Rivera expres langzaam speelde om Barry uit zijn concentratie te halen. Hoe dan ook, de meeste fans waren het erover eens dat Rivera’s spel niet om aan te zien was.

Opmerkelijk genoeg was het niet alleen het publiek dat de spot dreef met Rivera, maar ook de officiële Twitter-account van de Professional Darts Corporation (PDC). De organisatie plaatste een meme waarin een man uit het publiek wakker schrikt. De tweet kreeg veel likes en retweets, maar ook kritiek van sommigen die vonden dat de PDC respectloos was naar een van hun spelers.

Uiteindelijk won Barry de wedstrijd met 3-1, en stootte door naar de tweede ronde. Rivera kon zijn koffers pakken, en daar zal menig kijker blij mee zijn. Wat vind jij: moet de PDC een klok introduceren in het darten? Laat het hieronder weten in de reacties.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Rivera deed dit opzettelijk om zijn tegenstander uit zijn ritme te halen, op Youtube zijn tig filmpjes te vinden waarin hij een sneller tempo aanhoudt. Op zich deed hij niets mis maar ook als televisiekijker was dit tempo niet om aan te zien.
Dit is iets waartegen de referee moet optreden, een klok verhoogt m.i alleen het stressniveau en is voor de meeste spelers sowieso overbodig.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *