Nieuws

Video: Mike De Decker dichtbij magische 9-darter in München

Koen van Ekeren - 30 maart 2024, 14:53

Het scheelde centimeters: Mike De Decker was zaterdagmiddag dichtbij een 9-darter in München. Na acht perfecte pijlen vloog zijn poging op dubbel 12 nét mis. Bekijk de video hieronder.

Bijna een perfecte leg

Mike De Decker gooide de 9-darter bijna op de German Darts Grand Prix, een Euro Tour-evenement in München. Hij speelde in de eerste ronde tegen de markante schot Cameron Menzies.

De Decker werd in de wedstrijd meteen gebroken, maar zijn antwoord mocht er zijn. Na een one hundred and eighty volgde een 177, waarmee De Decker op koers bleef voor een perfecte leg. Na wederom twee triples in de triple 20 veerde het publiek in München op – inclusief tegenstander Menzies – maar de negende dart vloog net boven de dubbel 12.

Zo was De Decker dichtbij zijn eerste 9-darter op een televisietoernooi. De Belg speelde in het vervolg prima, maar verloor uiteindelijk met 6-4 van Menzies. Daarmee blijft er nog één Belg over in het toernooi. Dimitri Van den Bergh krijgt vanavond (rond 22:30 uur) te maken met de thuisfavoriet Gabriel Clemens.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *