Nieuws

Spijtig: deze grote namen ontbreken op WK Darts 2024

Koen van Ekeren - 7 december 2023, 21:52

In het iconische Alexandra Palace in Londen moeten we straks een paar bekende gezichten missen, waaronder een meervoudig wereldkampioen. Dit zijn de opvallendste afwezigen op het WK Darts 2024.

Deze grote namen zijn er niet bij

Aan het WK Darts – dat op vrijdag 15 december begint – nemen 94 deelnemers deel. Een groot deelnemersveld, maar dat het niet makkelijk is om je te plaatsen voor het prestigieuze toernooi blijkt wel uit de afwezigen.

De opvallendste naam is misschien wel Adrian Lewis, de tweevoudig wereldkampioen. Jackpot won de titel in 2011 en 2012 en is er voor het eerst sinds 2006 niet bij. Eerder dit jaar besloot de Engelsman tijdelijk te stoppen met darts en het ziet er niet naar uit dat hij in 2024 terug zal keren.

Ook Mervyn King en Vincent van der Voort zien we rond de feestdagen niet schitteren in Ally Pally. Dat is even wennen, want sinds 2007 waren de dartsiconen er ieder jaar bij op het wereldkampioenschap. In 2011 en 2015 haalde Van der Voort de kwartfinale. King schopte het in 2009 tot de laatste vier en bereikte op het WK Darts 2022 nog de kwartfinales.

Alan Soutar is de hoogst geplaatste speler op de PDC Order of Merit die zich niet heeft geplaatst voor het WK. Zonde, want Soots gooit doorgaans goed in Alexandra Palace. Bij zowel de editie van 2022 als 2023 haalde Soutar de laatste 16 van het WK.

Tien jaar op rij was Mensur ‘The Gentle’ Suljović van de partij bij het WK Darts in Londen. Vorig jaar kregen we tijdens het wereldkampioenschap misschien wel de beste Suljović ooit te zien, in de derde ronde van het WK Darts 2023 tegen Michael van Gerwen. De Oostenrijker kent echter een teleurstellend seizoen, is afgegleden naar de vijftigste plaats op de wereldranglijst en moet toekijken vanuit huis.

Andere bekende darters die in tegenstelling tot eerdere jaren niet deelnemen, zijn Martijn Kleermaker, Rowby-John Rodriguez, Ryan Meikle, Nathan Rafferty, Jeff Smith, Devon Petersen, Ted Evetts en Darius Labanauskas.

Bron foto: Sven Mandel, (CC BY-SA 4.0)

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *