Nieuws

Dimitri Van den Bergh wint Belgische WK-clash en gaat naar kwartfinale

Koen van Ekeren - 30 december 2022, 15:01

In een historische Belgische clash is Dimitri Van den Bergh doorgedrongen tot de kwartfinale van het PDC World Darts Championship. The Dreammaker zette Kim Huybrechts eenvoudig opzij: 4-0.

HuybrechtsVan den Bergh
87,13Gemiddelde95,59
15100+13
10140+9
11806
42Hoogste
checkout
82
0Checkouts
100+
0
37,5%Checkout percentage40%
3/8Checkouts12/30

Kim Huybrechts – Dimitri Van den Bergh: 0-4

Het Belgisch onderonsje tussen Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh was een speciale, want de twee kennen elkaar lang. Als tiener trainde Van den Bergh in het dartscafé van de familie Huybrechts en Kim leerde hem de kneepjes van het vak. Vanmiddag werd de vriendschap voor even opzij geschoven.

Spetterend werd het helaas nooit. In de eerste leg werd de toon direct gezet, toen Van Den Bergh erin slaagde om Huybrechts met een 11-darter te breaken. The Hurricane had moeite om zijn triples te vinden en bood ook in de twee resterende legs van de set geen partij. Zonder een pijl op een dubbel – en met een gemiddelde van 83 – ging de eenzijdige eerste set naar Van den Bergh.

In de tweede set kwam Huybrechts beter in de wedstrijd. De Belg plaatste via een 15-darter een break en kwam – mede dankzij missers van Van den Bergh – op een 2-0 voorsprong in legs. Daarna was The Hurricane uitgestormd. Het scorende vermogen van Dancing Dimi was beduidend beter en Van den Bergh kwam knap terug tot 2-2. In de beslissende vijfde leg kreeg Huybrechts nog een kansje via tops, maar het was Van den Bergh die de set binnensleepte: 2-0.

Scorend had Huybrechts moeite, die in de eerste leg van de derde set tot zijn enige maximale score van 180 kwam. Huybrechts pakte die leg, maar een wervelwind bleef uit. Van Den Bergh won liefst zes legs op rij en gaf zijn leermeester een ‘whitewash’ om zijn oren: 4-0.

The Dreammaker mag nog steeds dromen van ‘The Sid Waddell Trophy’. In de kwartfinale van het WK Darts speelt hij tegen Jonny Clayton. Die partij is op Nieuwjaarsdag; het tijdstip wordt nog bekendgemaakt. Van den Bergh kan de eerste Belgische darter worden die de halve finale van het WK Darts haalt.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren