Nieuws

Bookmakers bedenken zich: dit de nieuwe WK Darts-favoriet

Koen van Ekeren - 29 december 2023, 13:38

Voordat het WK Darts van start ging, werd Luke Humpries door de bookmakers aangewezen als titelfavoriet. Op plek twee stond Michael van Gerwen, gevolgd door Gerwyn Price. Hoe is dat nu?

Favoriet voor WK-titel

Humphries verkeert al bijna het hele jaar in bloedvorm, maar op het wereldkampioenschap heeft Cool Hand Luke dat niveau nog niet aangetikt. Dat heeft gevolgen voor zijn quotering, want de bookmakers schalen nu een andere darter hoger in als titelfavoriet.

Volgens wedkantoor Paddy Power, de officiële partner van het PDC World Championship, is Michael van Gerwen nu de favoriet met een odd van 11/4. Deze quotering betekent dat je voor elke 4 euro die je inzet, je 11 euro verdient.

Op plaats twee staat Humphries, gevolgd door Stephen Bunting, Luke Littler en Gary Anderson. Opvallend is de lage positie van Michael Smith, die de wereldtitel vorig jaar pakte. Hij heeft een quotering van slechts 10/1.

Quoteringen Paddy Power

NaamQuotering
Michael van Gerwen11/4
Luke Humphries4/1
Stephen Bunting15/2
Luke Littler8/1
Gary Anderson9/1
Michael Smith10/1
Het gaat om de cijfers per 29-12. De quoteringen kunnen op ieder moment veranderen.
Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *