Nieuws

WK Darts: wanneer komen de Nederlanders in actie?

Koen van Ekeren - 16 december 2023, 16:03

Het WK Darts is weer begonnen en dit jaar doen er maar liefst 12 Nederlanders mee aan het grootste dartstoernooi ter wereld. Wie zijn zij en wanneer kun je ze zien spelen? Hieronder vind je een overzicht van de wedstrijden van de Nederlandse darters.

12 Nederlanders op WK Darts 2024

Tot de kerst zien we vrijwel iedere dag een Nederlander op het podium van Alexandra Palace. Vier Nederlanders behoren tot de top 32 van de wereldranglijst en hebben daardoor het voordeel dat ze de eerste ronde mogen overslaan.

Dat geldt bijvoorbeeld voor Michael van Gerwen, de nummer twee van de wereldranglijst. De drievoudig wereldkampioen speelt op dinsdag 19 december in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen Keane Barry en Reynaldo Rivera..

Op papier is Danny Noppert de een na beste Nederlander. Hij staat op plek 7 op de PDC Order of Merit en speelt op donderdag 21 december tegen Scott Williams of Haruki Muramatsu. Een dag later is het de beurt aan Dirk van Duijvenbode, die Keegan Brown of Bors Krcmar tegenover zich heeft.

Ook Raymond van Barnveld (29e op de wereldranglijst) hoeft pas in de twee ronde aan de bak. Hij treft de Pool Radek Szaganski of de Fin Marko Kantele.

Wanneer spelen de Nederlanders op het WK Darts?

Bekijk ook de WK Darts bracket om te zien wie de Nederlanders in een latere fase in het toernooi kunnen tegenkomen.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *