Nieuws

Loting WK Darts 2024 is aanstaande: dit is wanneer

Koen van Ekeren - 21 november 2023, 20:45

Het is bijna zover: de loting voor het WK Darts 2024 wordt op maandag 27 november vanaf 17.30 uur (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. Op die dag weten we het speelschema van het grootste darttoernooi ter wereld.

Datum loting WK Darts 2024

De loting wordt geleid door twee legendes van de sport: voormalig wereldkampioenen Dennis Priestly en Phil Taylor. Zij zullen de namen van de 96 deelnemers uit de kokers halen en de wedstrijden in de eerste en tweede ronde bepalen. De loting wordt in Engeland live uitgezonden op Sky Sports News.

Of de Nederlandse en Belgische dartsliefhebbers de loting ook live kunnen volgen, is nog niet duidelijk. Vorig jaar was de loting wel te zien op Viaplay, de streamingdienst die de rechten heeft voor het WK Darts in Nederland. Traditioneel worden de Nederlandse en Belgische spelers gebeld zodra hun tegenstanders bekend zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de loting en maandag het WK Darts speelschema zien, inclusief de bracket? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Het WK Darts 2024 begint op vrijdag 15 december en duurt tot en met woensdag 3 januari. Het toernooi wordt gespeeld in het Alexandra Palace in Londen, ook wel bekend als Ally Pally. De winnaar ontvangt een cheque van 500.000 pond, de runner-up 200.000 pond en de halvefinalisten 100.000 pond.

De titelverdediger is Michael Smith, die vorig jaar in een heroïsche finale won van Michael van Gerwen. De Engelsman is niet favoriet voor de eindzege. De belangrijkste kanshebber lijkt Luke Humphries te zijn, die dit jaar twee majors op zijn naam schreef. Ook Van Gerwen en Gerwyn Price worden gerekend tot grote favorieten.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *