Nieuws

Verrassing: Kevin Doets knikkert kleurrijke Stowe Buntz uit WK Darts

Koen van Ekeren - 15 december 2023, 20:59

Kevin Doets heeft in de openingspartij van het WK Darts voor een verrassing gezorgd door de Amerikaan Stephen Buntz te verslaan. In het duel der debutanten was de koelbloedige Doets met 3-0 in sets te sterk.

Kevin Doets wint openingsduel WK Darts

Stephen Buntz zorgde vorige maand voor een sensatie door bij zijn eerste televisietoernooi meteen door te stomen naar de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Buntzy versloeg onder meer Peter Wright en werd voor dit duel gezien als de grote favoriet.

Kevin DoetsStatistiekStowe Buntz
91.79Gemiddelden (3 darts)88.26
60% (9/15)Checkouts28.57% (4/14)
112Hoogste checkout87
9Legs gewonnen4
5180 gegooid2
21100+ gegooid13
6140+ gegooid22

Het was echter Kevin Doets, bijgenaamd Hawkeye, die de lakens uitdeelde op Ally Pally. Hij zette direct de toon door in zijn eerste beurt een 180 te gooien. Wat volgde was een ijzersterke eerste set van de 25-jarige Nederlander, die met 3-1 de eerste set pakte.

De pauze bracht Doets niet van de leg, want hij plaatste direct daarna een break. De kleurrijke Buntz – ook wel de Amerikaanse Peter Wright genoemd – stelde in de wedstrijd teleur en was geen schim van de darter die zo goed presteerde op de Grand Slam of Darts. Ook de tweede set – die Buntz begon – ging met 3-1 naar de sterk finishende Doets.

De derde set ging het scorend beter met Buntz. De eerste vier legs gingen gelijk op en met de darts mee: 2-2. In de vijfde leg kon Buntz echter niet mee met Doets en in de tweede wedstrijdpijl was het via D20 raak. Doets is door naar de volgende ronde, die vanavond om 23:00 uur al wordt gespeeld. Daarin wacht niemand minder dan de regerend wereldkampioen Michael Smith.

Foto: PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *