Nieuws

Dave Chisnall wint Dutch Darts Championship in Leeuwarden

Koen van Ekeren - 30 april 2023, 23:20

Dave Chisnall heeft in Leeuwarden de Dutch Darts Championship op zijn naam geschreven. In een Engels onderonsje was Chizzy met 8-5 te sterk voor Luke Humphries.

Luke Humphries winnaar Dutch Darts Championship

Het is de vijfde Euro Tour-titel voor Dave Chisnall, die eerder op de avond in een bloedstollende halve finale Michael van Gerwen versloeg met 7-6. Chisnall leek de deciding leg eenvoudig te winnen, maar miste zeven (!) matchdarts. Michael van Gerwen kreeg alle kansen om te profiteren, miste drie wedstrijdpijlen en zag Chisnall naar de finale gaan.

In de finale stonden de nummer één (Luke Humphries) en nummer twee (Chisnall) van de plaatsingslijst tegenover elkaar. De wedstrijd moest op gang komen, maar vanaf de derde leg was het Chisnall die de lakens uitdeelde. Hij behield zijn twee legs, en plaatste tussendoor een cruciale break door in 11 pijlen uit te gooien: 4-1.

Lang hield Chisnall – die gemiddeld 99,89 gooide – een veilige marge van een break voorsprong. In de tiende leg toonde Humphries echter zijn klasse met een 12-darter, waarna hij erin slaagde Chisnall te breaken: 6-5.

Prijzengeld

Chizzy was wakkergeschud, vond zijn triples weer en deed direct iets terug door Humphries voor de tweede keer in de wedstrijd te breaken. Vervolgens maakte de nummer 16 van de PDC Order of Merit het koel af. Het is de tweede Euro Tour-titel van 2023 voor Chisnall, die eerder de Baltic Sea Darts Open won. Ook toen was Humphries in de finale de tegenstander, en ook destijds werd het 8-5.

Met de overwinning wint Chisnall £ 30.000 aan prijzengeld. Humphries mag als runner-up £ 12.000 bijschrijven.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren