Nieuws

Voor deze 3 Nederlandse darters dreigt een vrije val op PDC Order of Merit in 2024

Koen van Ekeren - 10 februari 2024, 21:06

Voor verschillende Nederlandse PDC-darters wordt het cruciaal om in de komende maanden goed te presteren. Anders dreigt een vrije val op de PDC Order of Merit, zo blijkt na een analyse van Christopher Kempf.

Vrije val op PDC Order of Merit

Kempf is de data-analist van de PDC. Hij berekende welke darters in 2024 het hoogste percentage van hun prijzengeld kunnen verliezen. Hierbij is het WK Darts 2025 – dat medio december begint – niet meegenomen.

Drie Nederlanders hebben relatief veel te verdedigen. Dat geldt vooral voor Danny Noppert, de verrassende winnaar van de UK Open 2022. Ook was The Freeze de halvefinalist van de World Matchplay in dat jaar. Daarmee verdedigt hij tot het WK 56% van zijn rankinggeld; het hoogste percentage van alle spelers uit de top 16.

Bron: PDC

Ook Michael van Gerwen heeft veel te verdedigen, aangezien hij in 2022 de World Matchplay, World Grand Prix en Players Championship Finals, won. Hiermee verdedigt de drievoudig wereldkampioen 52% van zijn prijzengeld voordat hij in december afreist naar Alexandra Palace.

Vincent van der Voort moet zelfs vrezen voor zijn PDC Tour Card. Fast Vinny heeft in de komende maanden 54 procent van zijn prijzengeld te verdedigen. Dat wordt een opgave, want de Nederlander verkeert – mede door privéomstandigheden – al maanden in een mindere vorm.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *