Nieuws

Van Gerwen imponeert, breekt WK-record en bereikt derde ronde

Koen van Ekeren - 21 december 2022, 23:20

Michael van Gerwen heeft vanavond op zeer overtuigende wijze de derde ronde van het WK Darts bereikt. De groene sloopkogel uit Vlijmen brak een record en liet niets heel van Lewy Williams. Het werd 3-0 in Alexandra Palace.

Van GerwenWilliams
101,84Gemiddelde81,79
8100+12
9140+2
31802
94Hoogste
checkout
18
0Checkouts
100+
0
50%Checkout percentage20%
9/18Checkouts1/5

Michael van Gerwen – Lewy Williams

Van Gerwen, die het wereldkampioenschap drie keer won, moest er in de eerste set nog even inkomen. Williams kwam er echter zowel met zijn scores als finishes niet aan te pas, waardoor Van Gerwen met een 3-1 in legs een voorsprong nam.

Daarna had Van Gerwen de spanning van zich afgegooid, want er volgde een onwaarschijnlijke set. De eerste leg was al lekker: die ging binnen 13 darts uit. Een leg daarna deed Mighty Mike het met een 12-darter een pijltje beter. Met een 11-darter sloot Van Gerwen de set af, waarmee hij een ongelooflijk gemiddelde van 125,25 noteerde in de tweede set. Een record: nog nooit haalde een darter op een WK een hoger setgemiddelde.

In de derde set nam Van Gerwen wat gas terug, al kon Williams ook dit tempo niet bijbenen. De Welshman kreeg geen kans meer op een dubbel en zag zijn tegenstander zeven legs op rij winnen. De laatste leg sloot Van Gerwen in stijl af, door in 13 pijlen uit te gooien.

In de derde ronde neemt Van Gerwen het op tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic of de Belg Mike De Decker, die donderdagmiddag tegen elkaar spelen. Pas na de kerst hoeft Van Gerwen zich weer te melden in Ally Pally, want het duel staat gepland voor woensdagavond 28 december.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren