Nieuws

Van Gerwen zet Van Duijvenbode eenvoudig opzij en bereikt kwartfinale

Koen van Ekeren - 30 december 2022, 22:58

Michael van Gerwen heeft zich ten koste van landgenoot Dirk van Duijvenbode geplaatst voor de kwartfinale van het WK Darts. Zonder zijn topvorm te hoeven etaleren won de Brabander moeiteloos met 4-1.

Michael van Gerwen – Dirk van Duijvenbode: 4-1

Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen verkeert dit WK in bloedvorm, maar vanavond was het minder hoogstaand. Dat had waarschijnlijk ook te maken met zijn tegenstander, want Aubergenius zat geen moment in de wedstrijd. Zijn moyenne van 89,77 per beurt zegt daarover veel.

Mighty Mike begon de wedstrijd met een veelbelovende 11-darter, maar de resterende legs verliepen voor beide darters moeizaam. Bij een 2-1 in legs voor Van Gerwen kreeg Van Duijvenbode een uitgelezen kans om Van Gerwen te breaken. Van Duijvenbode miste vijf keer op de dubbel 16. Van Gerwen zocht nog naar zijn vorm, maar vond wel een checkout: 1-0 in sets.

Na de eerste pauze schoot Van Gerwen uit de startblokken. Een vlugge 3-0 leek in het verschiet, maar twee missers op een dubbel werden genadeloos via een 170-finish afgestraft. Van Duijvenbode bleef echter slordig op zijn dubbels, waar Van Gerwen van profiteerde en een 2-0 voorsprong in sets nam.

In de derde set knokte Van Duijvenbode zich voor even terug in de wedstrijd. De 180’s begonnen te vallen en bij een 2-1 voorsprong in legs gooide de Westlander twee maximale scores. Van Gerwen zette zijn landgenoot onder druk, maar Van Duijvenbode bezweek niet en pakte de set.

Van Gerwen leek wakkergeschud, want de Brabander zette een versnelling in. Bij een 2-1 voorsprong verzuimde de groene sloopkogel echter de set binnen te hengelen, want hij miste vier pijlen voor de set. Van Duijvenbode profiteerde, maar kwam er in de beslissende vijfde leg niet aan te pas.

Dat ging ook op voor de laatste set. Zonder grootste spelen gingen alle drie legs naar Van Gerwen. Met de overwinning plaatst Van Gerwen zich voor de kwartfinale, die op Nieuwjaarsdag wordt gespeeld. Chris Dobey – een van de grote verrassingen dit WK – is dan de tegenstander.